1. Χρησιμοποιείστε τα άδεια βάζα των αλειμμάτων ή των μελιών του Γαϊδαράκου για να φυτέψετε αρωματικά φυτά!

Θα χρειαστείτε λίγες μικρές πέτρες που θα βάλετε στον πάτο του βάζου για να στραγγίζει το νερό, λίγα φυτικά κάρβουνα, χώμα για γλάστρες και σπόρους! Αφού φυτρώσουν τα φυτά μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια του βάζου με διακοσμητικά χαλικάκια. Μπορείτε ιδανικά να φυτέψετε αρωματικά φυτά (π.χ. ρίγανη, μαντζουράνα, λεβάντα, θυμάρι, κ.ά.) που θα τα χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας αλλά επιπλέον θα βοηθάτε και τις μέλισσες της περιοχής μιας και τα περισσότερα αρωματικά φυτά είναι και μελισσοκομικά φυτά!                    

plantjars                    florarium

 

2. Χρησιμοποιείστε τα άδεια βάζα για επιδόρπια! Μια ιδέα για να χαρίσετε ή ακόμα και να σερβίρετε τα γλυκά σας!

Φτιάξτε μπισκότα ή διάφορα κέικς και δημιουργήστε επιδόρπια με διάφορες στρώσεις με κρέμα, σοκολάτα δημητριακά ή φρούτα. Μπορείτε επίσης να κάνετε πιο υγιεινά επιδόρπια με στρώσεις γιαουρτιού, ξηρών καρπών και μελιού!

14396545080 7570bf596d b     15075073282 e633e8d8fa b

 

3. Χρησιμοποιείστε τα άδεια βάζα για την αποθήκευση των μπαχαρικών σας!

Τοποθετήστε τα μπαχαρικά σας μέσα στα βάζα μας για να διατηρήσουν στο μέγιστο τα αρώματα τους! Μπορείτε μέσα σε κάθε βάζο να βάλετε και ένα μικρό κουταλάκι (π.χ. κουταλάκι παγωτού) για να μπορείτε γρήγορα να παίρνετε από το βάζο την ποσότητα μπαχαρικού που χρειάζεστε! Επιπλέον πάνω στα μάυρα καπάκια των βάζων του Γαϊδαράκου μπορείτε να γράψετε με λευκό μαρκαδόρο το μπαχαρικό που περιέχει το βάζο.

spicejars      Spice Jars

 

4, Φτιάξτε Πασχαλινά δωράκια για τους αγαπημένους σας!

Γεμίστε τα βάζα με λίγο χόρτο και τοποθετήστε μέσα πασχαλινά σοκολατένια αυγά & κουνελάκια. Διακοσμήστε με κορδέλες ή γιορτινά αυτοκόλλητα και φτιάξτε έτσι φωλίτσες σε βάζα για να δωρίσετε στους μικρούς και τους μεγάλους σας φίλους!

DSC 6227