Οι ξηροί καρποί που χρησιμοποιείτε περιέχουν τρανς λιπαρά ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας;
Όχι. Όλοι οι ξηροί καρποί που χρησιμοποιούμε δεν περιέχουν τρανς λιπαρά και δεν περιέχουν επιπρόσθετα έλαια. Οι ξηροί καρποί που χρησιμοποιούμε είναι ψημένοι και δεν απαιτείται για την επεξεργασία τους η προσθήκη ελαίων.  

Γιατί είναι τα αλείμματα μελιού πολύ ρευστά ή πολύ στέρεα;
Αυτό οφείλεται στη φυσική παρουσία ελαίων των ξηρών καρπών, οι οποίοι ως φυσικά προϊόντα έχουν σύσταση που ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο καλλιέργειας και τις καιρικές συνθήκες. Επιπρόσθετα το μέλι ως φυσικό επακόλουθο κρυσταλλώνει, μια διαδικασία που επηρεάζεται και από τη θερμοκρασία αποθήκευσης του προϊόντος.
Αν είναι πολύ στέρεο: Τοποθετήστε το βάζο σε ζεστό νερό για να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα.

Υπάρχουν ίχνη από φιστίκια (αραχίδες) σε όλα τα αλείμματα μελιού;
Ναι. Η αλεστική μηχανή του εργαστηρίου μας αλέθει μια ποικιλία ξηρών καρπών. Για αυτό το λόγο αναγράφεται η σχετική επισήμανση αλλεργιογόνων στην ετικέτα.

Είναι τα προϊόντα σας χωρίς γλουτένη;
Όλα μας τα προϊόντα, εκτός των μούσλι με γύρη, εκ φύσεως δεν περιέχουν γλουτένη. Θα πρέπει όμως πάντα να κοιτάτε τις σχετικές επισημάνσεις για αλλεργιογόνα.

Από πού προέρχεται το μέλι σας;
Όλα τα μελισσοκομικά προϊόντα που διαθέτουμε είναι ελληνικής προέλευσης. Συνεργαζόμαστε με μελισσοκόμους από τη Θράκη, την Ήπειρο, τα Δωδεκάνησα και την Πελοπόννησο.

Η γύρη που περιέχεται στα μούσλι είναι ελληνική;

Ναι, η γύρη που χρησιμοποιούμε είναι ελληνική και προέρχεται από την περιοχή της Δωδώνης, στην Ήπειρο. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε ελέγχονται τα επίπεδα υγρασίας της. Επίσης υποβάλλεται σε μικροβιακό έλεγχο και έλεγχο βαρέων μετάλλων.

 

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας!