fbpx

Αμύγδαλα

almondsΤο νόστιμο συστατικό του αλείμματος μελιού και αμυγδάλου. Χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα, ανάλατα, καβουρντισμένα αμύγδαλα με τη φλούδα τους.

Τα αμύγδαλα έχουν βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεϊνες και φυτικές ίνες και επιπλέον σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία μας. Αρκεί μια χούφτα αμύγδαλα για να σας δώει το 1/8 των ημερήσιων αναγκαίων πρωτεϊνών.

Είναι πλούσια πηγή Βιταμίνης Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνης.

Τα αμύγδαλα επίσης περιέχουν υψηλά επίπεδα ακόρεστων λιπαρών οξέων που συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα οφέλη των αμυγδαλων για την υγεία μας:

Μείωση της χοληστερίνης
Μια μελέτη απέδειξε πως η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα της Βιταμίνης Ε στο πλάσμα του αίματος και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης.

almond1

Μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου
Σύμφωνα με ερευνητές του Τμήματος Διατροφής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Davis, "η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εκδήλωσης του καρκίνου του παχέως εντέρου και το επιτυγχάνουν αυτό με τουλάχιστον ένα συστατικό που περιέχουν."

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Τα αμύγδαλα , μαζί με άλλους καρπούς και σπόρους. συχνά συνδέονται με βελτιωμένα επίπεδα λιπιδίων του αίματος και αυτό συμβάλλει στην σωστή υγεία της καρδιάς.
Υπάρχουν ενδείξεις πως η ενσωμάτωση αμυγδάλων στη διατροφή ενός ατόμου βοηθά να μειώσει τις πιθανότητες εκδήλωσης κάποιας πάθησης της καρδιάς.

Source: http://www.medicalnewstoday.com

FaLang translation system by Faboba