Συστατικά
Για το κέικ:
200 γρ αγελαδινό βούτυρο
250 γρ μέλι ανθέων πορτοκαλιάς Γαϊδαράκος
4 μεσαία αυγά
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. Γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 λωβός βανίλιας ή 1 κάψουλα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
1 φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο
1 φλιτζάνι μέλι με λεβάντα Γαϊδαράκος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 150C.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε καλά με το μίξερ ή με το σύρμα έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 150C.
Η επικάλυψη:
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο για να μαλακώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το μέλι με λεβάντα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στη βασιλόπιτα,
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr