Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι μέλι ακακίας Γαϊδαράκος
4 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζανιού γιαούρτι
Ξύσμα ενός ακέρωτου λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεκινάτε κοσκινίζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 C.
Προσθέτετε στο αλεύρι τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε πολύ καλά το βούτυρο, το μέλι και τα αυγά. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι, το γιαούρτι και το ξύσμα συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Βεβαιωθείτε ότι το μίγμα έχει ανακατευτεί πολύ καλά.
Ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για κέικ.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50'-55΄ στους 165 βαθμούς C.
Αν επιθυμείτε διακοσμήστε τη βασιλόπιτα με γλάσο ή άχνη ζάχαρη και σερβίρετε!
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr