Συστατικά
Για την κρέμα:
1 λίτρο γίδινο / κατσικίσιο γάλα
10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι νερό
8 κουταλιές σούπας μέλι βελανιδιάς Θράκης Γαϊδαράκος
1 κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μαχλέπι σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κακουλέ σκόνη
1 κάψουλα βανίλια ή 1 λωβός φυσικής βασνίλας
Για το γαρνίρισμα:
5-6 κουταλιές της σούπας μέλι βελανιδιάς Θράκης Γαϊδαράκος
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτετε τα μπαχαρικά και το βάζετε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζετε το νερό και διαλύετε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
Κατόπιν το προσθέτετε στο γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι ανακατεύοντας καλά.
Βάζετε την κρέμα είτε σε ατομικά μπολ ή σε φόρμα και αφού έχει αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος την τοποθετείτε στο ψυγείο για να πήξει πολύ καλά.
Τη σερβίρετε προσθέτοντας στην επιφάνεια της μέλι.
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr