Συστατικά
Για το μαρινάρισμα ενός κιλού χοιρινού κρέατος (π.χ. μπούτι):
1 κουτάκι μπύρα
1/2 φλιτζάνι μέλι πορτοκαλιάς Γαϊδαράκος
1/3 φλιτζανιού μουστάρδα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
5-6 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
1,5 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά σε ένα μπολ.
Χαράσετε ελαφρά το κρέας και το τοποθετείτε σε μια σακούλα τροφίμων ή σε ένα μπολ με καπάκι και το περιχύνετε με τη μαρινάδα. Με τα χέρια απλώνετε καλά τη μαρινάδα παντού και το τοποθετείτε κλεισμένο καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες (π.χ. τη νύχτα).
Μετά από 12 ώρες βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα (προσοχή! δεν πετάτε τη μαρινάδα!), το τοποθετείτε σε γάστρα και το σιγοψήνετε σε φούρνο. Μετά από περίπου 20 λεπτά περίπου απλώνετε τη μαρινάδα που έμεινε στο μπολ ή τη σακούλα με ένα πινέλο στην επιφάνεια του κρέατος και το αφήνετε να σιγοψηθεί για ακόμη 1 ώρα.
Σημείωση: Αφού ψηθεί, το αφήνετε να σταθεί για 10-15 λεπτά και μετά το σερβίρετε.
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr