Συστατικά
Για τη ζύμη:
1,5 κούπα έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας κανέλα
1,5 κουτ. γλυκού τριμμένο
γαρύφαλλο
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι
6 κούπες αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι:
1,5 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα πευκόμελο Γαϊδαράκος
1 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Για γαρνίρισμα:
3/4 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
Οδηγίες
Τοποθετήστε σε μπολ το λάδι, το βούτυρο,την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα, τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα πολύ καλά.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, το μπέικιν & το αλάτι και προσθέστε τα σιγά σιγά στο μείγμα του λαδιού έως ότου δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Πλάστε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμείτε και τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολα. Ψήστε τα στους 180C για μισή ώρα.
Για το σιρόπι, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να βράσει.
Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά & αφήστε το να σιγοβράσει για 4΄.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και ρίξτε το στα μελομακάρονα μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, όντας ακόμη καυτά.
Τα σουρώνετε και τα γαρνίρετε με το καρύδι.
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr