Συστατικά
200γρ. βούτυρο αγελάδος
100γρ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μέλι ακακίας Γαϊδαράκος
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κορν φλάουρ
3/4 κούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάτε με μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
Προσθέτετε το μέλι, το αλεύρι, το σουσάμι και το κορν φλάουρ και ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια. Θα πρέπει να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλά εύκολα από τα χέρια σας. Αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερο αλεύρι.
Τυλίγετε τη ζύμη με μεβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30-45 λεπτά. Έπειτα τη βγάζετε από το ψυγείο και σε αλευρωμένο πάγκο τη δουλευετε με λίγο αλεύρι ακόμη.
Φτιάχνετε μπισκότα με το χέρι ή με πρέσα ή κουπ πατ. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε λαδόκολα σε λαμαρίνα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά.
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr