Συστατικά
1 κιλό συκωτάκια πουλερικών
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
15γρ αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Βράζουμε τα συκωτάκια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό (μια πρέζα αλάτι).
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις γίνει διαφανές προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά - εκτός από τη ρίγανη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε μπλέντερ τα βρασμένα συκωτάκια, το σωταρισμένο κρεμμύδι με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο άλειμμα.
Το τοποθετούμε κατά προτίμηση σε γυάλινα δοχεία (πχ βάζα) και μόλις κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο και το καταναλώσουμε εντός 3 ημερών.
Είναι ιδιαίτερα νόστιμο επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί πίνοντας κόκκινο κρασί!