Συστατικά
Για το παντεσπάνι:
300 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
250 γρ. μέλι ακακίας ή πορτοκαλιάς ή βελανιδιάς *
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
375 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι γάλα
40 γρ κακάο
1 λωβός βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Για την κρέμα:
0,5 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά
100 γρ μέλι ακακίας, πορτοκαλιάς ή βελανιδιάς
1 λωβός βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα:
μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Το παντεσπάνι:
Ξεκινάτε κοσκινίζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γάλα και το μέλι. Ανακατεύετε καλά με το μίξερ.
Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη βανίλια, το κακάο και την πρέζα αλατιού.
Ανακατεύετε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.
Μοιράζετε το μείγμα σε 2 ταψάκια και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 30΄ στους 180 βαθμούς C.
Η κρέμα:
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάτε καλά με το μίξερ. Τοποθετείτε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Το στήσιμο:
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι καλά, βάζετε το ένα ως βάση, τοποθετείτε επάνω την κρέμα και έπειτα τοποθετείτε το άλλο παντεσπάνι*.
Γαρνίρετε από πάνω με αρκετή μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη**.
Τοποθετείτε την τούρτα για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρετε.
*Χρησιμομοποιείστε μέλι ακακίας ή πορτοκαλιάς για πιο ελαφριά γεύση και μέλι βελανιδιάς για πιο έντονη καραμελένια γεύση.
** Το παντεσπάνι δεν χρειάζεται σιρόπι γιατί λόγω του μελιού και του ελαιολάδου παραμένει υγρό και επίσης απορροφά υγρασία και από την κρέμα γιαουρτιού.
***Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη μαρμελάδα, π.χ. κεράσι, βατόμουρο.
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr