Συστατικά
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 πακέτο φύλλα κρούστας
300 γρ. τυρί φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
3 αβγά
150 ml. γάλα
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
5 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο Γαϊδαράκος ή μέλι ακακίας Γαϊδαράκος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ και απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας, φροντίζοντας να εξέχουν λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού και τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά σούπας βούτυρο.
Κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες 4 φύλλα και τα τσαλακώνουμε ελαφρά. Τα τοποθετούμε τσαλακωμένα το ένα δίπλα στο άλλο για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε τη μισή ομοιόμορφα επάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Περιχύνουμε με περίπου το 1/3 από το βούτυρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλα 4 φύλλα και την υπόλοιπη φέτα.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με το υπόλοιπο θυμάρι και το σουσάμι.
Αφήνουμε την πίτα σκεπασμένη να σταθεί για 20 λεπτά, πριν το ψήσιμο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Την κόβουμε σε κομμάτια, την περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr