Συστατικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1,5 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
600 γρ. θυμαρίσιο μέλι Γαϊδαράκος
Για την γέμιση:
400 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη
1/2 κουταλιά σούπας γαρύφαλλο σκόνη.
1/2 ποτήρι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης, Σε ένα ταψί απλώνετε εναλλάξ τα φύλλα και τη γέμιση έως ότου να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.
Χαράζετε το γλυκό πολύ καλά έως τον πάτο του ταψιού. Ζεσταίνετε ελαφρώς το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνετε το γλυκό στις χαρακιές του.
Ψήνετε το γλυκό στους 180C μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις βγει από το φούρνο το περιχύνετε με το μέλι και το αφήνετε να το απορροφήσει καλά, τουλάχιστον για 1,5 ώρα πριν σερβίρετε.
Αν θέλετε γαρνίρετε με τριμμένο καρύδι και γαρύφαλλα.
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr