Μουλιάζετε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Αλλάζετε το νερό και τα σιγοβράζετε έως ότου να μαλακώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Στραγγίζετε τα φασόλια και κρατάτε στην άκρη 1 ποτήρι από το χυλό τους.
Σε μία γάστρα, κατά προτίμηση πήλινη, βάζετε τα βρασμένα φασόλια, προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας, το κρεμμύδι, τη μαρινάδα μελιού, λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε ένα φύλλο δάφνης και τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το ποτήρι με το χυλό και κλείνετε τη γάστρα.