Συστατικά
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 κουτ. σούπας πευκόμελο
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
150 γρ αλεύρι σουσαμιού χαμηλών λιπαρών Γαϊδαράκος
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 λωβός βανίλιας ή μια κάψουλα βανίλιας
Για την γέμιση της τάρτας:
200 γρ μαρμελάδα σταφύλι ή όποια άλλη μαρμελάδα επιθυμείτε (ιδανικά χωρίς ζάχαρη)
Για το γαρνίρισμα:
300γρ-400γρ σταφύλια λευκά ή μαύρα χωρίς κουκούτσια (πχ σουλτανίνα)
Εκτέλεση
Η βάση:
Ζεσταίνετε το βούτυρο ελαφρώς για να είναι εύπλαστο και το βάζετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύτε με τα χέρια και ζυμώνετε τη ζύμη, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη και σχετικά υγρή ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη ή με τα χέρια σας και την τοποθετείτε σε μια στρογγυλή φόρμα τάρτας 22-24εκ.
Η μαρμελάδα:
Απλώνετε σε όλη την βάση της τάρτας τη μαρμελάδα σταφυλιού ή όποια άλλη μερμελάδα έχετε επιλέξει.
Το γαρνίρισμα:
Πάνω από τη μαρμελάδα τοποθετείτε τις ρώγες του σταφυλιού. Όσο περισσότερες βάλετε τόσο πιο πλούσια γευστικά θα γίνει η τάρτα.
Το ψήσιμο:
Ψήνετε στους 160C στη μεσαία σχάρα για περίπου 35-40 λεπτά.
Web: www.gaidarakos.gr
Διεύθυνση: 34χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος,
Νέα Μάκρη, Αττική, Τ.Κ. 19005, Ελλάδα
Τηλ: +30 2155102560
E-mail: info@gaidarakos.gr