Συστατικά
2 φλ.νερό χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξερή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
3 φλ. αλεύρι κίτρινο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φλ.λάδι
Για το άλειμμα
2 κ.σ. γάλα και 2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Λιώνω την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και ρίχνω από πάνω την μαγιά, δεν την ανακατεύω!
Απλά την ρίχνω πεταχτά πάνω στο νερό, αφήνω για 10′ μέχρι να βγάλει φουσκαλίτσες.
Σε μπωλ ανακατεύω 1 1/2 φλ. αλεύρι και το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς, χτυπάω με μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου.
Προσθέτω το σιμιγδάλι, 1 φλ. αλεύρι ακόμα (το σουσαμιού) και το λάδι.
Σιγά σιγά ρίχνω και το υπόλοιπο αλεύρι (σύνολο 4 φλ σε όλη την διαδικασία).
Η ζύμη λίγο θα κολλάει, δεν προσθέτουμε αλεύρι, την βάζουμε σε λαδωμένο μπωλ σκεπασμένη για 1 ώρα.
Μετά σε επιφάνεια με ψιλό σιμιγδάλι κάνω ένα ζύμωμα και σχηματίζω μπάλα, αφήνω για άλλα 45′,
Αλείφω την επιφάνεια με γάλα και σουσάμι.
Βάζω ταψί με λαδόκολλα, 180 βαθμούς, αντιστάσεις, για 50′-60′.
Μόλις βγει το αφήνω πάνω σε σχάρα.
Συνταγή του Secret Kitchen and Travel https://secretkitchenandtravel.gr/
Δείτε τη συνταγή στο Secret Kitchen and Travel: https://secretkitchenandtravel.gr/psomi-me-alevri-sousamiou/?fbclid=IwAR1myvVQFDTkDO93fWjpFpHPWrVc771eXnp2YU0jeP0xXWL9f9_vqzDb0mU